سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1399-02-28 / 10:56:00

ورزش همگانی اولویت فدراسیون‌ها شود

    معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش با اشاره به ابلاغ اولویت‌های این حوزه گفت: شرایط مشارکت فدراسیون‌ها در این زمینه یکی از شاخص‌های تعیین‌کننده در تزریق بودجه است. […]

ورزش همگانی اولویت فدراسیون‌ها شود

عبدالحمید احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اهمیت ورزش همگانی در مورد تأثیر آن بر سلامت ملی و همچنین اولویت‌های ورزش همگانی که هفته گذشته توسط وزیر ورزش به فدراسیون‌ها ابلاغ شد، توضیح داد.

تاکید بر اهمیت سلامت جسمی و روانی افراد
وی در ابتدای این گفتگو گفت: ما بیش از هر چیز نیازمند جمعیت سالم هستیم و اینکه مردم از سلامت جسمی و روانی و اجتماعی کامل برخوردار باشند. این مسئله در زندگی موفق افراد و دستیابی کشور به اهداف تأثیر مستقیم دارد.

کاهش سن برخی بیماری‌ها
احمدی تصریح کرد: اگر در جامعه پیگیر اهدافی مشخص هستیم و در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی قله‌های موفقیت را دنبال می‌کنیم، در گام اول باید نیروی انسانی سالم داشته باشیم. در واقع سلامت چالش جدی برای کشور به حساب می‌آید به خصوص که شاهد شیوع بیماری‌های غیرواگیردار و کاهش سن برخی بیماری‌ها هستیم.

تأثیر چاقی و کم تحرکی در شیوع بیماری‌ها
معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش در این زمینه ادامه داد: پیش از این برخی بیماری‌ها مانند دیابت یا بیماری‌های قلبی و عروقی در بزرگسالی و میانسالی بروز پیدا می‌کرد اما امروز سن ابتلاء به آنها کاهش پیدا کرده است. چاقی، اضافه وزن و کم تحرکی هم دلیل اصلی این مشکل است. همین مسئله اهمیت ورزش و توجه به آن در جامعه را نشان می‌دهد.

تأمین سلامت جسم و روان و کاهش هزینه‌ها با ورزش
احمدی با تاکید بر اینکه می‌توان از طریق ورزش دو رویکرد مهم را دنبال کرد، یادآور شد: اول اینکه با تحرک و فعالیت بدنی و در کل وارد کردن ورزش به سبک زندگی، می‌توان سلامت جسمانی و روحی خود را تأمین کنیم. دوم اینکه به کاهش هزینه‌های خود و حوزه سلامت کمک کنیم. طبیعی است که بیماری باعث پرداخت هزینه از طرف بیمار می‌شود ضمن اینکه برای دست اندرکاران حوزه سلامت هم به جهت تأمین امکانات هزینه‌هایی ایجاد می‌کند اما با گرایش به ورزش و کاهش درصد ابتلاء به انواع بیماری، این هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند.

ورزش همگانی یکی از اولویت‌های فدراسیون‌ها باشد
وی با بیان اینکه اولویت قرار گرفتن ورزش همگانی یکی از موضوعات مورد توجه وزارت ورزش است، خاطرنشان کرد: فدراسیون‌ها هم باید به ورزش همگانی به عنوان یکی از اولویت‌های خود توجه لازم را داشته باشند و به موازات حوزه قهرمانی، برای حوزه همگانی هم برنامه ریزی و پیش بینی لازم را داشته باشند. فدراسیون‌ها متولی اصلی برای توسعه رشته‌های مختلف ورزشی هستند و توجه آنها به حوزه همگانی می‌تواند در توسعه و گسترش رشته یا رشته‌های ورزشی تحت پوشش هم تأثیرگذار باشد.

با تاکید احمدی، نهادهایی که کانون جمعیت بزرگ هستند مانند آموزش و پرورش، نیروهای مسلح، شهرداری، کارگری، دانشگاه‌ها، بسیج و … هم به فراگیری فعالیت‌های ورزشی و همگانی شدن آنها کمک قابل توجهی داشته و با هماهنگی‌های انجام شده با این نهادها در آینده تأثیرگذاری بیشتری خواهند داشت.

استفاده از ظرفیت‌های موجود برای توسعه ورزش همگانی
معاون وزیر ورزش با یادآوری اینکه در کشور ۱۴ هزار هیأت ورزشی و ۲۸ هزار باشگاه ورزشی سازمان یافته فعالیت دارند، تاکید کرد که اینها ظرفیت‌هایی هستند که می‌توان آنها را برای توسعه ورزش همگانی به کار گرفت.

۵ محور مورد تاکید در اولویت‌های ابلاغی ورزش همگانی
عبدالحمید احمدی   به ابلاغ اولویت‌های ورزش همگانی به فدراسیون‌های ورزشی اشاره کرد و گفت: از فدراسیون‌های خواسته شده که در ۵ محور به ورزش همگانی ورود داشته باشند. اولین محور به ترویج و آگاهی بخشی در مورد رشته تحت پوشش اختصاص دارد و اینکه با استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای موجود مانند رسانه ملی، خبرگزاری‌ها، و فضای مجازی، آن را به نتیجه برسانند.

وی با بیان اینکه برگزاری رویدادهایی با رویکرد همگانی و سلامت محور موضوعی است که در محور دوم به آن تاکید شده، به محور سوم اشاره کرد و گفت: افزایش جمعیت ورزشکار تحت پوشش فدراسیون‌های ورزشی مورد توجه قرار داده شده که این موضوع می‌تواند برای تقویت و پشتوانه سازی ورزش قهرمانی و پایدار سازی قهرمانی در رشته‌های مختلف ورزشی بسیار تأثیر گذار باشد.

معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش با تاکید بر فعالیت کمیته همگانی در هر یک از فدراسیون‌ها خاطرنشان کرد: در محور چهارم به این مسئله تاکید شده که کمیته همگانی در هر فدراسیون ورزشی باید مورد حمایت کامل باشد و برای فعالیت سالیانه آن برنامه ریزی مالی شود.
در محور پنجم هم اولویت‌های ورزش همگانی هم به تفکیک گروه‌های سنی و برنامه ریزی برای هر یک از آنها تاکید شده است. در بیشتر فدراسیون‌ها برنامه‌ای برای کودکان نیست و بزرگسالان و سالمندان از برنامه‌ها فاصله گرفته اند در حالیکه توجه به همه گروه‌های سنی و برنامه ریزی متناسب با نیاز هر یک از آنها لازم است.

به دنبال افزایش ۱۵ میلیون نفری جمعیت تحت پوشش فدراسیون‌ها
«محور سوم اولویت‌های ابلاغی ورزش همگانی به افزایش جمعیت در فدراسیون‌های مختلف اختصاص دارد. میزان جمعیت هدف در این زمینه چقدر است؟»، وی در پاسخ به این پرسش گفت: در حال حاضر جمعیت تحت پوشش فدراسیون‌ها حدود ۴ میلیون نفر است. به دنبال این هستیم تا با تبعیت از اولویت‌های ابلاغی و اجرای آن در تمام فدراسیون‌ها این جمعیت را به ۱۵ میلیون نفر برسانیم. هر چه جمعیت ورزشکار تحت پوشش فدراسیون‌های ورزشی بیشتر باشد پشتوانه قوی‌تری برای ورزش قهرمانی شکل می‌گیرد.

پیگیری برنامه در مدت زمان سه سال
وی همچنین در مورد بازه زمانی پیش بینی شده برای رسیدن به جمعیت ۱۵ میلیونی موردنظر گفت: در سه سال می‌توانیم به این هدف برسیم اگرچه دستیابی به آن در یک سال هم امکان پذیر است. البته به شرطی که فدراسیون‌ها همراهی لازم را داشته باشند. افزایش جمعیت ورزشکاران تحت پوشش فدراسیون‌ها ظرفیت‌های جدیدی از نظر گسترش فعالیت‌ها در آن رشته ایجاد می‌کند.

تأثیر فعالیت همگانی فدراسیون‌ها در اعتبار تخصیصی
«ضمانت اجرای اولویت‌های ابلاغی ورزش همگانی در فدراسیون‌ها چیست؟»، معاون وزیر ورزش در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر گفت: در بخش ارزیابی فدراسیون‌ها یکی از شاخص‌های موردتوجه برای اختصاص بودجه قطعاً برنامه‌های همگانی و فعالیت در این حوزه است. براساس تفاهم نامه با فدراسیون‌های ورزشی و تخصیص اعتبار مورد نیاز برای اجرای برنامه‌های ورزش همگانی و البته اهتمام رؤسای فدراسیون‌های ورزشی و به تبع آن هیأت‌های ورزشی استان‌ها امیدواریم این هدف مورد نظر محقق شود.

معرفی الگوی جدید فعالیت‌های ورزشی
عبدالحمید احمدی در پایان گفت: جا دارد به مشارکت قابل توجه فدراسیون‌ها و هیأت‌های ورزشی در موضوع ورزش در خانه در دوره شیوع کرونا اشاره کنم که خوشبختانه بازتاب مثبتی در بین مردم و خانواده‌ها داشت و الگوی جدیدی از ورزش و فعالیت ورزشی را برای عموم مردم معرفی کرد. در همین راستا و به جهت شاخص بودن فعالیت‌ها و برنامه‌های انجام شده در توسعه ورزش همگانی و فعالیت بدنی در ایران تقدیرنامه‌ای هم از سوی نماینده سازمان بهداشت جهانی صادر شد که طی آن به خاطر توجه به ورزش همگانی که بر بعد سلامت ورزش و فعالیت بدنی تاکید دارد و اقداماتی همچون پویش در خانه می‌مانیم و ورزش می‌کنیم و ورزش درخانه و آموزش ورزش در خانه در شبکه‌های اجتماعی از دست اندرکاران ورزش همگانی کشورمان تقدیر شد.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری