رفع نیازهای استان تهران با اکوسیستم نوآوری
معاون توسعه نوآوری پارک پردیس گفت: بنا داریم بخشی از مشکلات و نیازهای استان تهران را با اکوسیستم نوآوری در این استان رفع کنیم. […]
اکبر قنبرپور امروز در اولین نشست مجمع فناوری و نوآوری استان تهران که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در محل کارخانه نوآوری آزادی برگزار شد، گفت: تنها ۵۰ تا ۶۰ درصد اقتصاد دانش بنیان در استان تهران وجود دارد، زیرا همکاری در بین فعالان زیست بوم فناوری در تهران را به طور کامل نمیبینیم. قنبرپور با تاکید بر اینکه بهترین اکوسیستم نوآوری در تهران مستقر است، بیان کرد: بنا داریم نیاز و مشکلات استان تهران را از طریق همین اکوسیستم مرتفع سازیم. دکتر علیرضا فریدوند رییس هیأت مدیره انجمن صنفی صندوقهای خطرپذیر نیز در اولین مجمع فناوری و نوآوری استان تهران گفت: تامین مالی یکی از موضوعات مهم حوزه فناوری است و انجمن صنفی نهادی است که برای هم افزایی صندوقهای سرمایه گذاری تشکیل شده است. رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صندوق های خطرپذیر افزود: در حال حاضر ۷۵ صندوق و نهاد سرمایه گذاری عضو این انجمن صنفی هستند. فریدوند با اشاره به اهداف این انجمن صنفی گفت: ترغیب به سرمایه گذاری، شکل گیری ادبیات سرمایه گذاری و هم افزایی در حوزه تامین مالی اهداف انجمن صنفی صندوقهای خطر پذیر هستند. وی گفت: تاکنون ۲۴ صندوق پژوهش و فناوری و تعدادی شتابدهنده و شرکتهای VC خدماتی مانند صدور ضمانتنامه، مشارکت در سرمایه گذاری، پرداخت انواع تسهیلات و خدمات تجاری سازی را به اکوسیستم نوآور کشور ارائه میدهند. رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صندوقهای خطر پذیر با اشاره به عملکرد این انجمن برای ارائه خدمات اظهار داشت: در سال ۱۳۹۸ کل خدمات ارائه شده به شرکتهای فناور و دانش بنیان بالغ بر ۲۲۰۰ میلیارد تومان میشود که در قالب ۵ هزار خدمت بوده است. فریدوند بیان کرد: کل خدمات مالی اعضای این انجمن از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۸ را بالغ بر ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است. وی ادامه داد: حجم سرمایه گذاری خطرپذیر این مجموعه ۳۱۰ میلیارد تومان و حجم تسهیلات پرداخت شده از سوی اعضای این انجمن ۹۱۰ میلیارد تومان است. رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صندوق های خطرپذیر با بیان اینکه محدود بودن منابع تخصیص داده شده به صندوقها، محدودیت قوانین حمایتی، عدم تسری مزایای بانکی به صندوقها و عدم دسترسی به دادهها چالشهای این انجمن هستند، گفت: در صدد هستیم که چالشهای این حوزه را در انجمن مورد بررسی قرار دهیم و در راستای حل آن برآییم.
رئیس مرکز فن بازار ملی ایران عنوان کرد: همکاری در شهرهای کوچک وکلانشهرها وجود دارد، زیرا آنها در مقیاس کوچک فعالیت می کنند.
وی با تاکید بر اینکه این همکاری در استان تهران در اکوسیستم نوآوری دیده نمی شود، بیان کرد: کارگروههای سایر استان ها در هفته پژوهش بسیار فعال هستند، اما در این هفته استان تهران از فعالیت های خود غافل است، در حالیکه تهران در زمینه فناوری ظرفیت ها و فعالیت های مربوط به خود را دارد.
معاون توسعه نوآوری پارک پردیس گفت: بر اساس آخرین آمار، ۶۰ درصد صنایع کشور در استان تهران مستقر هستند اما متاسفانه از ظرفیت استان استفاده نشده است.
وی ادامه داد: بنا داریم در جلسات مجمع فناوری و نوآوری استان تهران اهداف اکوسیستم نوآوری و فناوری را به صورت شبکه ساختاری در بیاوریم و این جایگاه را به استان تهران منتقل کنیم.