با اتکای ۹۰ درصدی به توان داخل انجام می شود: بهره برداری از خط لوله نفت گوره - جاسک تا پایان سال
مجری طرح خط لوله گوره جاسک گفت: این خط لوله راهبردی با ۹۰ درصد اتکا به توان داخلی، تا پایان سال به بهره برداری میرسد. […]
به نقل از صدا و سیما، محمد سقایی گفت: این خط لوله با ۹۰ درصد اتکا به توان داخلی هم اکنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و طبق برنامه ریزیهای انجام شده تا پایان سال به بهره برداری میرسد. وی با بیان اینکه، حدود ۱۰ هزار نفر در کارگاههای مختلف این طرح در سه شیفت کاری مشغول به کار هستند گفت: در این طرح، حدود ۹۰ درصد از تجهیزات مورد نیاز داخلی است و یا بومیسازی شده است. با اجرای طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک، استان هرمزگان دارای بزرگترین بندر صادراتی نفت در کشور میشود. به گفته مجری طرح خط لوله گوره جاسک طرح انتقال نفت خام گوره - جاسک مشتمل بر بخشهای مختلفی از جمله ساخت حدود هزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ، احداث پنج ایستگاه پمپاژ، ساخت مخازن ذخیرهسازی و ساخت اسکله صادراتی است و با اجرای آن، امکان انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از پایانه نفتی گوره در استان بوشهر به منطقه جاسک در ساحل دریای عمان فراهم میشود و جاسک بهعنوان دومین پایانه صادراتی نفت خام کشور، اهمیتی راهبردی مییابد. این مقام مسؤول با تاکید بر ضرورت پیشبرد موازی و یکپارچه بخشهای مختلف این طرح گفت: این طرح به ارزش ۲ میلیارد دلار درحال اجراست و با داخلی سازی تجهیزات مورد نیاز طرح ۲۵۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشته ایم. سقایی از داخلی سازی صددرصد لولهها، شیرآلات و پمپهای مورد نیاز طرح خبر داد و افزود: با مشارکت شرکتهای داخلی برای نخستین بار زمینه لازم برای همکاری این شرکتها با هدف تولید داخلی لولههای ۴۲ اینچ سرویس ترش فراهم شد.
به گفته وی، ساخت کامل این لوله در ایران با تأکید بر پیروی از سیاستهای کلی نظام در زمینه حمایت از تولیدات داخلی، مانع از خروج حداقل ۲۵۰ میلیون یورو ارز از محل اجرای این طرح شده ودر مجموع سالانه صدها میلیون یورو صرفهجویی ارزی برای کشور به ارمغان میآورد و کشور را از وابستگی به واردات فولاد، ورق و لولههای سرویس ترش بینیاز شده است.