سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1399-01-27 / 10:40:00

۱۱پیشنهاد برای مقابله باتبعات کرونا در ورزش

    مرکز پژوهش‌های مجلس برای مقابله با تبعات بحران کرونا در ورزش بسته پیشنهادی ارائه کرده که تعطیلی دو ماهه فعالیت‌های ورزشی، نصف شدن نرخ مالیات اماکن و پرداخت بیمه بیکاری از جمله آنهاست. […]

۱۱پیشنهاد برای مقابله باتبعات کرونا در ورزش

به گزارش خبرنگار مهر، جهان ورزش هفته هاست که به خاطر فراگیری ویروس کرونا به تعطیلی کشیده شده تا آنجا که برگزاری بزرگترین اجتماع بشری ورزش یعنی المپیک با یک سال تاخیر به مردادماه سال آینده موکول شد.

در ایران  هم فعالیت های ورزشی در تمام سطوح، از باشگاه ها و مسابقات محلی تا اردوها و رقابت های ملی گرفتار موج تعطیلی ناشی از شیوع ویروس کرونا شده است به گونه ای که روزهای ابتدایی اسفندماه سال گذشته، تمام برنامه های ورزشی یکی پس از دیگری لغو شد و این تعطیلی فراگیر تا پایان ماه فروردین هم به تصویب رسید.

ستاد مقابله با کرونا در ورزش دستورالعمل نهایی خود برای چگونگی پیگیری فعالیت های ورزشی در ماه اردیبهشت را هنوز به طور قطعی اعلام نکرده و تنها تاکیدش این بوده که تا اواسط اردیبهشت رویدادی برگزار نخواهد شد. این در حالی است که «مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی» ۲ ماه تعطیلی را برای ورزش و رسیدگی به تبعات حاصل از آن لحاظ کرده است.

۱۱ راهکارهای پیشنهادی برای مقابله با تبعات کرونا در ورزش
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با لحاظ کردن این مهم که پیکر کرونا زده ورزش کشور نیازمند نسخه حمایتی و تقویتی است، بسته ای برای مقابله با تبعات کرونا در این عرصه ارائه کرده است.

در این بسته پیشنهادی با اشاره به اینکه تعطیلی ۲ ماهه برای باشگاه های ورزشی، پیشنهادهایی مطرح شده از جمله اینکه: ۱- تعطیلی دو ماهه به تمام قراردادهای باشگاه‌ها و اماکن ورزشی وابسته به وزارت ورزش و شهرداری‌ها ضمیمه شود آنهم بدون افزایش میزان اجاره ۲- نسبت به پرداخت بیمه بیکاری تمام بیمه شدگان شاغل در باشگاه‌های ورزشی اقدام شود ۳- نرخ مالیات بر ارزش افزوده اماکن و باشگاه‌های ورزشی به مدت ۶ ماه پس از صفر شدن بحران به میزان ۵۰ درصد کاهش پیدا کند و ....

بسته پیشنهادی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برای مقابله با تبعات کرونا در ورزش به این شرح است:

واگذاری وزارت ورزش به قرارگاه بهداشتی
۱- به استناد ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور - مصوب ۱۳۹۸ - تمام اماکن، تأسیسات و سالن‌های ورزشی دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارت ورزش، وزارت آموزش و پرورش و شهرداری‌های سراسر کشور در اختیار قرارگاه بهداشتی و درمانی ستاد کل نیروهای مسلح برای سازماندهی خدمات به مردم قرار گیرند.

لزوم پرداخت بیمه بیکاری
۲- با توجه به مفاد حکم قانونی تبصره «۲» ماده ۲ قانون بیمه بیکاری - مصوب ۱۳۶۹ - سازمان تأمین اجتماعی نسبت به پرداخت بیمه بیکاری تمام بیمه شدگان ورزشی، شاغل در باشگاه‌های ورزشی که به علت شیوع و گسترش کرونا و تعطیلی اماکن ورزشی بیکار شده اند، اقدام نماید.

معافیت در پرداخت قبوش برای برخی اماکن ورزشی
۳- مشترکان اماکن و تأسیسات ورزشی که زیرساخت‌های خود را در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح یا وزارت بهداشت جهت مقابله با کرونا و مدیریت وضعیت موجود قرار می‌دهند، از پرداخت بهای مصرفی آب، برق و گاز در دوره مذکور معاف هستند. همچنین وزارت نیرو می‌تواند نسبت به تقسیط در پرداخت بهای قبوض آب، برق و گاز مصرفی مشترکان تأسیسات و اماکن ورزشی برای سال مالی ۹۹ اقدام کند.

«صفر» شدن مالیات اماکن ورزشی ها
۴- با توجه به پیامدهای تندرستی خانه نشینی و احتمال استقبال مردم از برنامه‌های ورزشی پس از سپری شدن بحران، پیشنهاد می‌شود نرخ مالیات بر ارزش افزوده اماکن و باشگاه‌های ورزشی به مدت ۶ ماه بعد از بحران «صفر» تعیین شود. همچنین تعرفه خدمات ورزشی اماکن و باشگاه‌های ورزشی متعلق به وزارتخانه‌ها و شهرداری‌های سراسر کشور برای مدت ۶ ماه نیم بها محاسبه شود.

پرداخت حق بیمه تمام بیمه شدگان ورزشی توسط وزارت ورزش
۵- حق بیمه تمام بیمه شدگان ورزشی (سهم کارفرما) شاغل در باشگاه‌های ورزشی در دوره تعطیلی اماکن مزبور را وزارت ورزش از محل اعتبارات ۲۷ صدم درصد و درآمدهای اختصاصی پرداخت نماید.

همکاری فدراسیون پزشکی ورزشی در مورد بیمه ورزشکاران
۶- فدراسیون پزشکی ورزشی مکلف شود از محل عوائد حاصل از بیمه ورزشکاران نسبت به بازپرداخت ۲۰ درصد از حق بیمه هر فرد ورزشکار به باشگاه متبوع جهت جبران بخشی از حقوق از دست رفته باشگاهداران اقدام کند.

تهیه بسته های بهداشتی و مراقبتی توسط کمیته ملی المپیک، پارالمپیک و فدراسیون ها
۷- کمیته ملی المپیک، پارالمپیک و فدراسیون‌های ورزشی برای تمام ورزشکاران عضو تیم‌های ملی بسته بهداشتی و مراقبتی تدارک ببینند. رصد وضعیت سلامتی جانبازان و معلولان و رفع نیازهای آنها از سوی کمیته ملی پارالمپیک در شرایط موجود اکیداً ضروری است.

تندیس برای مالک منصف باشگاه های ورزشی
۸- وزارت ورزش و جوانان نسبت به تشویق و تقدیم تندیس مالک منصف باشگاه‌های ورزشی که مطابق دستورالعمل آن وزارت با مستأجران، مدیران و کارکنان باشگاه رفتار حسنه اتخاذ می‌نمایند، اقدام کند.

تعطیلی دو ماهه اماکن و تاثیر آن بر قراردادها
۹- دوره تعطیلی تمام اماکن ورزشی (۲ ماه) به عنوان ضمیمه به تمام قراردادهای باشگاه‌ها و اماکن ورزشی وابسته به دستگاه‌های اجرایی (دولتی و عمومی غیردولتی) از جمله وزارت ورزش و شهرداری‌ها بدون افزایش میزان اجاره الحاق شود به گونه‌ای که به پایان مدت قراردادهای مذکور دو ماه اضافه شود و دریافت اجاره بهای اماکن ورزشی از بخش غیردولتی برای دو ماه از سوی وزارت ورزش و ادارات تابعه، شهرداری‌ها و تمام دستگاه‌های اجرایی دارای اماکن ورزشی واگذارکننده به بخش غیردولتی ممنوع شود.

واگذاری اماکن ورزشی در سال جدید بدون افزایش نرخ اجاره
۱۰- به کمیسیون ماده ۵ وزارت ورزش و ادارات تابعه اجازه داده شود با رعایت قواعد ترک تشریفات نسبت به تمدید قراردادهای واگذاری اماکن و مؤسسات ورزشی سال ۱۳۹۸ برای یک سال بدون افزایش نرخ اجاره برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی اقدام کنند.

تاکید بر ورزش در خانه و تولید برنامه برای آن
۱۱- برنامه ورزش در خانه با تأکید بر برنامه‌های ورزشی تقویت عملکرد ریوی و ظرفیت‌های تنفسی از سوی صدا و سیما تولید و پخش شود. آموزش برخی از رشته‌های ورزشی مانند شطرنج نیز می‌توانند به ماندن در خانه و فراغت اعضای خانوارها کمک کند. در این راستا برنامه‌های تلویزیونی با قهرمانان ورزشی هم می‌تواند مؤثر باشد.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری