سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1399-04-01 / 11:46:00

آبه: قبل از رفتن، همه‌پرسی قانون اساسی برگزار می‌کنم

    نخست‌وزیر ژاپن می‌گوید قبل از پایان ریاستش بر حزب حاکم لیبرال دموکرات، رویای خود مبنی بر برگزاری همه‌پرسی به نفع حضور قوای نظامی در عملیات‌های فراسرزمینی را عملی خواهد کرد. […]

آبه: قبل از رفتن، همه‌پرسی قانون اساسی برگزار می‌کنم

 به نقل از اسپوتنیک، شینزو آبه نخست‌وزیر ژاپن بار دیگر بر عزم خود به برگزاری همه‌پرسی تغییر قانون اساسی این کشور تا قبل از سپتامبر ۲۰۲۱- تاریخ پایان ریاست وی بر حزب حاکم لیبرال دموکرات- تاکید کرد.

وی در این باره گفت: یک سال و سه ماه از ریاست من بر حزب لیبرال دموکرات باقی است و بر آنم تا پیش از پایان دوره، همه‌پرسی برگزار کنم.

گفتنی است برگزاری همه‌پرسی از آن بابت اهمیت دارد که آبه سال‌ها است که به دنبال مشروعیت بخشیدن به عملیات‌های فراسرزمینی نیروهای دفاع ملی ژاپن است.

به گزارش مهر، قانون اساسی ژاپن که پس از شکست در جنگ دوم جهانی توسط حاکمان آمریکایی به این کشور تحمیل شد؛ ظاهراً ماهیتی کاملاً صلح آمیز دارد. این منشور صلح در سال ۱۹۴۷ به تصویب پارلمان ژاپن رسید و از آن زمان تاکنون مشمول اصلاحات نشده است.

در ماده نهم قانون اساسی ژاپن به صراحت قید شده که این کشور برای همیشه از ورود به جنگ و استفاده از نیروی نظامی برای حل مناقشات بین‌المللی خودداری می‌کند.

این بخش از قانون اساسی ژاپن همچنین به توکیو اجازه تشکیل ارتش به معنی مرسوم آن در دیگر کشورها و ساماندهی نیروی زمینی، دریایی، هوایی و یا دیگر نیروهای بالقوه جنگی را نمی‌دهد. با این وجود، ژاپن به عنوان یکی از متحدین آمریکا در طول جنگ سرد، برای مقابله با تهدیدهای احتمالی اقدام به سازماندهی یک بازوی نظامی موسوم به «نیروهای دفاع ملی» کرد تا در صورت لزوم بتواند از آن استفاده کند.

در واقع، استراتژی دفاعی ژاپن پس از جنگ جهانی دوم در درجه نخست بر مبنای تکیه بر آمریکا تعریف می شد به این معنا که باید برای راضی نگه داشتن واشنگتن در مواقع غیر ضروری کمترین و در مواقع ضروری بیشترین تلاش را به خرج داد. این یکی از اصلی ترین دلایلی بود که دولت توکیو را واداشت تا در تاریخ ۱۹ سپتامبر سال میلادی ۲۰۱۵ با اتخاذ یک تصمیم امنیتی جسورانه از منشور صلح خود فاصله گرفته و به اسم مقابله با چالش های دنیای جدید، مصوبه حضور ارتش در جنگ های فرا سرزمینی را به تائید برساند.

در توضیح این مصوبه باید گفت که با اتکا به آن توکیو می تواند در صورت تهدید منافع ملی خود و یا یکی از متحدینش (به طور خاص واشنگتن) قوای نظامی خود را برای نخستین بار پس از خاتمه جنگ جهانی دوم و پایان بلندپروازی های امپریالیستی ژاپن به شرکت در جنگ های برون مرزی وا دارد.

گفتنی است جمعه گذشته، «یوشیهید سوگا» سخنگوی کابینه ژاپن تاکید کرد چنانچه شرایط ایجاب کند؛ حق مشروع ژاپن به دفاع از خود، مجوزی برای هدف قرار دادن پایگاه‌های خارجی است.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری