سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1402-02-26 / 12:36:00

پیش‌بینی رشد نسبتا سنگین مصرف برق در تابستان سال جاری

    سخنگوی صنعت برق گفت: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده، امسال نسبت به سال گذشته تابستان گرم‌تری خواهیم داشت و این موضوع می‌تواند رشد نسبتاً سنگین مصرف برق را در پی داشته باشد. […]

پیش‌بینی رشد نسبتا سنگین مصرف برق در تابستان سال جاری

 به نقل از وزارت نیرو، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در همایش مشترک وزارتخانه‌های نیرو، کشور و صنعت، معدن و تجارت با استانداران و مدیران صنعت برق کشور با ارائه گزارشی از برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور از دوران اوج بار تابستان امسال، بیان کرد: برای دوران اوج بار امسال، پیش‌بینی ما این است که مصرف برق کشور به بیش از ۷۳ هزار مگاوات برسد، لذا ضروری است اقدامات مدیریت مصرف از ابتدای خرداد در تمامی بخش‌ها اجرا شود و تا انتهای شهریورماه ادامه یابد.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: بیشترین میزانی که برای تولید برق امسال پیش‌بینی‌شده، ۶۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات است و پس از آن وارد فاز مدیریت مصرف خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران اظهار داشت: روز شنبه هفته جاری با افزایش حدود ۴.۵ درجه‌ای دما، مصرف برق کشور به ۵۴ هزار و ۸۴۴ مگاوات رسید یعنی مصرف برق نسبت به روز مشابه در سال گذشته ۹ هزار مگاوات یا ۲۰ درصد افزایش یافت که عدد بسیار بزرگی است و نشانه‌ای بر افزایش دمای زود هنگام و راه‌اندازی زود هنگام وسایل سرمایشی در تابستان امسال نسبت به سال گذشته است.

رجبی مشهدی افزود: تابستان امسال در شهرهای نیمه شمالی کشور حدود یک تا یک و نیم درجه افزایش دما خواهیم داشت. در استان‌هایی مثل آذربایجان‌های شرقی و غربی و اردبیل حتی ممکن است از این عدد هم فراتر رود یعنی تا دو درجه هم افزایش دما داشته باشند که می‌تواند منجر به افزایش مصرف شود.

سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: سال گذشته ظرفیت سازی بسیار خوبی در زمینه تولید برق انجام شد به طوری که رکورد ۶ هزار مگاوات را در افزایش تولید ثبت کردیم. امسال در برنامه ۱۴۰ اقدام، پیش‌بینی شده که تقریباً بیشتر از این میزان به ظرفیت تولید افزوده شود با این وجود ناترازی تولید و مصرف برق در کشور همچنان ادامه دارد و صفر نشده بنابراین ضرورت دارد مدیریت مصرف در همه بخش‌ها انجام شود.

وی بیان کرد: تا ۱۵ خرداد اگر چه شرایط عادی است اما در همین دوره هم ۲ یا ۳ اقدام باید سرلوحه کار قرار گیرد. اول اینکه وضعیت تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی برنامه‌ریزی شده که تا پایان اردیبهشت به پایان برسد تا حداکثر تولید را از ابتدای خرداد در مدار تولید داشته باشیم. همچنین شرکت‌های برق منطقه‌ای مکلف هستند نیروگاه‌هایی که تولید پراکنده دارند یا نیروگاه‌هایی که در اختیار صنایع هستند را پایش کنند. اطلاعات این نیروگاه‌ها باید رصد شود که هرچه زودتر این واحدهای تولید نیز در برنامه قرار گیرند.
وی افزود: تا ۱۵ خرداد به صورت متعارف ممکن است یک یا دو روز در هفته افزایش دمای زیاد یا نامتعارف داشته باشیم که برای آن باید مرحله دوم برنامه مدیریت مصرف اجرا شود. از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور نیز در شرایط هشدار خواهیم بود. بر اساس تجربه حدوداً ۱۰ ساله‌ای که از بررسی دما و نمودارهای مصرف به دست آمده، در دوره‌هایی با افزایش بسیار زیاد مصرف، در شرایط اضطرار قرار خواهیم گرفت و معمولاً در این دوره بیشترین مصرف را برای اوج مصرف پیش‌بینی می‌کنیم. امسال هم در این دوره باید آمادگی لازم برای هر اقدامی که مورد نیاز است داشته باشیم.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری