سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1399-07-06 / 20:55:00

پایان جشنواره «مقاومت»/ اولین نشان «رسول» به مجید انتظامی اهدا شد

    بخش نخست شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «مقاومت» که همزمان با هفته دفاع مقدس برگزار شد، با برگزاری آیین اختتامیه به کار خود پایان داد. […]

پایان جشنواره «مقاومت»/ اولین نشان «رسول» به مجید انتظامی اهدا شد

 اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «مقاومت» به دبیری مهدی عظیمی میرآبادی شامگاه امشب یکشنبه ۶ مهرماه همزمان با آخرین روز از هفته دفاع مقدس، در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

این مراسم در حالی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی میزبان جمعی از سینماگران و علاقمندان سینمای دفاع مقدس بود که برخلاف اعلام قبلی تنها بخش‌هایی از مراسم به‌صورت زنده از طریق بسترهای ارتباطی جشنواره در فضای مجازی پخش شد.

مراسم اختتامیه جشنواره «مقاومت» با بیش از یک ساعت تأخیر در ساعت ۲۰:۴۰ آغاز شد.

در ابتدای این مراسم مهدی عظیمی میرآبادی دبیر شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت گفت: بیان هنرمندانه شرط اصلی تأثیر بر مخاطب است؛ تأثیر هنر به خواست مخاطب وابستگی ندارد؛ چرا که هنر خواه‌ناخواه در مخاطب اثر می‌گذارد. در تاریخ ایمان و معرفت جهان، بنیانگذار بنای حفظ حوادث با ادبیات و هنر، حضرت زینب کبری (سلام‌اللَّه‌علیها) است، که اگر نبود، حادثه عاشورا در تاریخ نمی‌ماند. زینب کبری (سلام‌اللَّه‌علیها) و حضرت سجاد (علیه السلام) در خطبه‌ی رسا، بلیغ، هنرمندانه، و شگفت‌آور مسجد شام آغازگر ماندگاری جریان عاشورا بودند. جریانی که اکنون در «مقاومت» از برجسته‌ترین و مهمترین مفاهیم انسانی و الهی تبلور یافته است؛ و «دفاع مقدس» نمودِ پر تلألویی از اراده مقاومت ملت قهرمان ایران در برابر ستمگران شیطانی عالم (از غرب تا شرق) ظرفیت و موقعیتی که این ملت توانست اعماق جوهره خود را در ابعاد مختلف آن نشان بدهد.

وی افزود: آیا… کیست که روحیه حماسیِ پُرشور جوانان ملت، در مقابل دشمنی که غیرت و عزت او را هدف گرفته؛ ببیند و از زیبایی خارق‌العاده آن چشم بپوشد و بتواند عنوان «هنرمند» را یدک بکشد؟! کیست؟! و اگر هست؛ باید دید عیب کار کجاست؟! در نگاه هنرمند؟ در شکل و محتوای آثار هنرمند؟ در پشتیبانی از هنرمند؟ در عرضه آثار هنری؟ در چگونگی سیاست‌ها و مدیریت‌ها؟ در دشمنی دشمنان در فضای فرهنگ و هنر کشور؟! بالأخره جایی مشکلی وجود دارد؛ والّا چگونه ملتی می‌تواند این زیبایی خارق‌العاده را فراموش کند، یا نبیند، و یا نفهمد؟

اهدای نشان «رسول» به مجید انتظامی

در ادامه این مراسم نوبت به اهدای «نشان رسول» رسید که با پخش کلیپی از آثار رسول ملاقلی‌پور همراه شد. دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، دکتر فارسیجانی دبیر این بخش، محمدیاشار نادری مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح، دکتر منتظری، سردار افشار، گلنوش انتظامی، سروش انتظامی برای اهدای این نشان به روی سن آمدند و نشان این بخش را به مجید انتظامی آهنگساز آثاری چون «از کرخه تا راین»، «بوی پیراهن یوسف»، «سفرسنگ» و … اهدا کردند.

انتظامی در حین دریافت این نشان گفت: سعی می‌کنم آنچه را که احساس می‌کنم در موسیقی‌ام باشد. ساخت موسیقی کار آسانی نیست. هر مسئولی دیدگاهی دارد. ممکن است مسئولی از کار من خوشش بیاید یا نیاید. برخورد با هنرمندان این روزها خیلی درست نیست و من هشت سال است که به دلیل برخوردی که با من شد موسیقی را رها کرده‌ام.

آیین بزرگداشت جمال شورجه

بخش بعدی مراسم به بزرگداشت‌های شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت اختصاص داشت که این بخش پخش فیلم بزرگداشت جمال شورجه شروع شد.

پس از پخش فیلم، مهدی عظیمی میرآبادی دبیر جشنواره، جواد شمقدری، محمدیاشار نادری و حسین زندباف روی سن رفتند تا از جمال شورجه تجلیل کنند. شورجه که به دلیل کسالت با ویلچر در این مراسم حضور داشت، به ادای احترام حضار سلام نظامی داد.

سیداحمد میرعلایی از دوستان قدیمی جمال شورجه هم به دعوت مجری برای تقدیر از همکار و دوست قدیمی‌اش روی سن رفت.

حسین زندباف تدوینگر گفت: برای شناختن افراد یا باید با آنها همسفر باشید یا همسفره. من با ایشان در سریال یوسف پیامبر همکار بودم. هیچ کلام نادرست از او نشنیدم. او کارگردانی معتقد و انسانی بااخلاق است.

معرفی برگزیدگان بخش «مدافعان سلامت»

در ادامه و پس از شعر خوانی صابر خراسانی شاعر آئینی نوبت به اهدای جوایز بخش مدافعان سلامت رسید.

عظیمی میرآبادی دبیر این دوره از جشنواره و کیانوش جهانپور مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه اعضای هیات داوران این بخش، اهدای جوایز این بخش را برعهده گرفتند.

تندیس و دیپلم افتخار بهترین موشن‌گرافیک بخش مدافعان سلامت، به پویا رئیسی برای کارگردانی «مجموعه موشن گرافیک کرونا» اهدا شد.

تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین نماهنگ مدافعان سلامت به مهاجر توحیدپرست؛ تهیه‌کننده نماهنگ «یه روزی دوباره» رسید.

تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین پویانمایی برای تهیه‌کنندگی و کارگردانی پویانمایی «منجی (The Saviour)» به آرجون موخرجی از کشور هند، تعلق گرفت.

برای معرفی بهترین مستند کوتاه بخش مدافعان سلامت، دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، دکتر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب و دفاع مقدس، مهدی عظیمی میرآبادی دبیر جشنواره و هیات داوران متشکل از ابوالفضل جلیلی، دکتر مسعود معینی پور، پیام فضلی نژاد، عبدالستار کاکایی و هادی نائیجی به روی سن آمدند و تندیس و دیپلم افتخار بهترین مستند کوتاه بخش مدافعان سلامت را به فیلم مستند کوتاه «در خلوت شب» به امیرحسین میرصابری اهدا کردند.

میرصابری حین دریافت جایزه خود گفت: خوشحالم که توانستیم گوشه‌ی از خدمات سربازان وزارت بهداشت را که واقعاً در این شرایط زحمت می‌کشیدند به تصویر بکشیم.

در ادامه پوران درخشنده، انسیه شاه حسینی، منیره قیدی، گیتی خامنه، فریبا کوثری به عنوان داوران بخش فیلم کوتاه داستانی به روی سن آمدند و همراه با دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، دکتر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب و دفاع مقدس و مهدی عظیمی میرآبادی دبیر این دوره از جشنواره، تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه داستانی را به محسن مشرقی؛ تهیه‌کننده فیلم کوتاه «ملاقات آخر» اهدا کردند.

در ادامه از خانواده شهید دکتر غلامحسین نادری، شهید دکتر حبیب الله پیروی و شهید دکتر منوچهر آقایی شهرستانی از شهدای مدافع سلامت، توسط وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، دکتر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب و دفاع مقدس و مهدی عظیمی میرآبادی دبیر جشنواره تجلیل شد.

در ادامه این مراسم جایزه ویژه و نشان شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اهدا شد.

تجلیل از محسن علی‌اکبری

در بخش دیگر از این مراسم از نیم قرن فعالیت محسن علی اکبری تجلیل شد. در این بخش کلیپی از فعایت‌های محسن علی اکبری، پخش شد. این تهیه‌کننده در این کلیپ گفت: احساس می‌کنم مدیران فرهنگی دیگر آن دغدغه را ندارند و فکر می‌کنم این موضوع به جوانان لطمه زده که زمانی با شور و شوق آمده بودند. من آن موقع مدیر تولید بودم ولی تمام مسئولیت فیلم بر عهده من بود از سال ۶۵ ورود جدی و حرفه‌ای به سینما داشتم رسالت هنرمند این است که از جامعه‌اش یک گام جلوتر باشد. ما نامه‌ای با خودکار به رهبری نوشتیم و از ایشان دعوت کردیم که به اتفاق خانواده سر سریال حضرت مریم (س) بیایند. حتی دوستان گفتند لااقل این نامه را تایپ کن، اما همان نامه را به وحید حقانیان دادم و رسید به جایی که حضرت آقا یک روز از صبح با خانواده پشت صحنه سریال آمدند و این باورکردنی نبود.

وی گفت: بچه‌هایی از جنگ که در آسایشگاه ثارالله هستند همان‌ها خود ما هستند این ما هستیم که به دنیا چسبیده‌ایم ما می‌توانستیم در همان آسایشگاه ثارالله باشیم غبطه می‌خورم که جایگاه خوب را با دنیا معاوضه کردیم باید به این آسایشگاه برویم آنها خیلی مردند و نشان از مردانگی و جوانمردی دارند. بیاید گاهی به آنها سر بزنیم. فکر می‌کنم فرشته‌ها بالای سقف ثارالله در پرواز هستند.

در بخش بعدی این مراسم نوبت به بزرگداشت محسن علی اکبری تهیه‌کننده سینما رسید. محمد خزایی دبیر اسبق جشنواره فیلم مقاومت، سید محمد حسینی وزیر اسبق ارشاد، دکتر محمدرضا تقی پور مقدم مدیر موزه صلح، مهدی عظیمی میرآبادی دبیر این دوره از جشنواره و دکتر یاشارنادری مدیر موسسه فرهنگی بنیاد روایت فتح از وی تجلیل کردند.

تقی‌پور در این بخش گفت: خوشحالم که به مناسبت این جشنواره در خدمت شما هستم. من یک هموطن ایرانی بودم که در سن ۱۵ سالگی انتخاب زیبا کردم و به جنگ رفتم و این افتخار نصیبم شد که ۳۸ سال روی ویلچر بنشینم. از این بابت افتخار می‌کنم که شما روی پای خودتان هستید. همانطور که قرار است ما تا آخر عمر روی ویلچر بنشینیم نشان دادن این درد و رنج و غرور وظیفه شماست. در برابر همه شما مردم ایران و تمام هنرمندان کشورم که بعد از گذشت ۴۰ سال جنگ را در کارهای هنری نشان می‌دهند سر تعظیم فرود می‌آورم.

سپس با اهدای لوحی از او تجلیل شد.

معرفی برگزیدگان «جشنواره جشنواره‌ها»

در بخش «جشنواره جشنواره‌ها» بعد از پخش کلیپ نامزدهای نماهنگ، تندیس و دیپلم افتخار به فرید فرخنده کیش برای نماهنگ «حلول» رسید.

فرخنده‌کیش حین دریافت این تندیس گفت: نگاه مقاومت در عصر حاضر نگاه به فقر است برای همین جایزه خودم را به موسسه حامی الغدیر که خیریه حامی معلولان تقدیم می‌کنم.

تندیس بهترین انیمیشن در بخش «جشنواره جشنواره‌ها» هم به امیر مهران برای «شهر خاموش» تقدیم شد، دیپلم افتخار این بخش به مرکز گسترش رسید.

تندیس فیلم کوتاه داستانی این بخش را هم عمار خطی برای «تمام مریم‌ها» از آن خود کرد.

تندیس بهترین مستند کوتاه به عباس ایمانیان برای «نامه ای از دمشق» اهدا شد دیپلم افتخار این بخش به صدا و سیمای مرکز سمنان رسید.

تندیس بهترین مستند بلند به مرتضی شعبانی برای «زنانی با گوشواره‌های باروتی» رسید دیپلم افتخار این بخش به مرکز گسترش برای همین مستند بلند اهدا شد.

تندیس بهترین فیلم بلند سینمایی این بخش هم به منوچهر محمدی برای فیلم سینمایی «بازمانده» به کارگردانی زنده‌یاد سیف‌الله داد رسید.

بزرگداشت جمشید هاشم‌پور

بعد از پخش کلیپی از گزیده فیلم‌های حوزه مقاومت، کلیپی از پنج دهه فعالیت جمشید هاشم پور پخش شد و این مقدمه‌ای برای آخرین بزرگداشت مراسم بود.

جمشید هاشم‌پور در این کلیپ گفت: من از پدر و مادری آذری زبان به دنیا آمده‌ام. من روزی سه ساعت ورزش می‌کنم چون از طریق ورزش وارد حرفه سینما شدم. وقتی برای حضور در «هیوا» دعوت به کار شدم نقش فرمانده کشتی به من پیشنهاد شد، بعدها فیلمنامه را خواندم و دیدم کسی در فیلم هست که در جبهه شیمیایی شده بود من گفتم اگر بشود ین را بازی کنم چون آن نقش تاثیر گذار بود. برای حضور در کار آقای ملاقلی پور هم استقبال کردم. ایشان اعتقاد داشتند شخصی که نقشش را ایفا می‌کنی از نظر ظاهری به شما شباهت دارد به همین دلیل انتخاب شدم یکی از پروژه‌های موفق از نظر آقای ملاقلی پور حضور داشته باشم. نقش کوتاهی بود و سه دیالوگ بیشتر نداشت بعد که فیلمنامه را خواندم حتی خواستم همان سه دیالوگ را هم نگویم و پذیرفته شد. اتفاقاً با دیالوگ نگفتن آن شخصیت خیلی بهتر شد.

وی ادامه داد: متاسفانه نتوانستم به مراسم تشییع آقای ملاقلی پور برسم ولی احساس می‌کنم بعد از فوت او، ستاره‌ای خاموش شد و افول کرد ناراحت و اذیت شدم فکر می‌کردم او باید سال‌ها بماند و به سینمای ایران خدمت کند ولی خیلی زود از دستش دادیم.

وی گفت: من برای فوت رسول گریه نکردم چون فکر می‌کنم دردی را دوا نمی‌کند. البته من هم گاهی گریه می‌کنم. در سینمای ایران بیشتر رسول روی من تاثیر گذاشت.

هاشم پور درباره شهدای دفاع مقدس گفت: ما با این قهرمانان باید طوری برخورد کنیم که بیننده راغب به دیدنشان باشد. مزرعه پدری و میم مثل مادر را خیلی دوست داشتم. من دوست دارم کاری در کارنامه‌ام داشته باشم که بعدها بماند. باید عنوان کنم که جنگ مخرب است ما این درد را ۸ سال کشیده‌ایم و صدمه دیده‌ایم از طرفی چیزهای تازه‌ای هم به دست آوردیم.

در بخش تجلیل از هاشم پور، سردار حق طلب، نادری، عظیمی، مهدی مسعود شاهی، جعفر گودرزی و … روی صحنه آمدند.

جعفر گودرزی منتقد سینما هم در این بخش گفت: صحبت درباره استاد هاشم پور کار ساده‌ای نیست فکر می‌کنم در سینمای ایران هیچکس نبوده که دو دهه سینما را یک تنه به عهده بکشد و مخاطب را به سینما بکشاند او مردی با اخلاق و بی حاشیه بوده ولی آن طور که باید و شاید قدر ندیده و به او اهمیت داده نشده ولی در قلب تک‌تک مخاطبان حضور دارد خوشحالیم اسطوره تکرار نشدنی سینمای ایران را در کنارمان داریم.

در ادامه با اهدای تندیس به جمشید هاشم‌پور مراسم اختتامیه جشنواره شانزدهم فیلم مقاومت در ساعت ۲۳:۱۵ به پایان رسید.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری