دسترسی اقتصادی محصولات شیلاتی از مسیر فناوری میگذرد
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج آن کشاورزی گفت: از مولفههای امنیت غذایی، دسترسی اقتصادی است و محصولات شیلاتی در این زمینه نیاز به تحقیق و توسعه دارد. […]
سیدمجتبی خیامنکویی در رویداد کارآفرینی نوآورانه دانشبنیان و اشتغالآفرین حوزه شیلات، تأمین امنیت غذایی را رسالت مهم وزارت جهاد کشاورزی خواند و گفت: امنیت غذایی در واقع رسالت دولتهاست و در کشور ما، عمود خیمه امنیت غذایی در وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد. وی افزود: سازمان تات برای دستیابی پایدار به امنیت غذایی همه ظرفیتها را در حوزه پژوهش، آموزش و ترویج سازماندهی میکند و امروز سازمان برای رسیدن به حاکمیت و اقتدار غذایی نیازمند انقلاب در بهرهوری بخش کشاورزی است. رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به برآوردهای افزایش جمعیت در سال ۱۴۳۰ گفت: با احتساب آرا در افزایش جمعیت به ۱۰۳ میلیون نفر در ۴۰ سال آینده، نیاز غذایی جامعه به ۱۸۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت یعنی با ۱۲۵ میلیون تن تولید فعلی باید در افق ۱۴۰۶ به ۱۴۰، در سال ۱۴۱۰ به ۱۵۰ و در سال ۱۴۳۰ به ۱۸۰ میلیون تن دست یابیم تا بتوانیم امنیت غذایی پایدار را فراهم کنیم. وی با بیان این که بهرهوری سبد غذایی مردم از محصولات شیلاتی را در حال حاضر قابل قبول نیست، افزود: فراهمی، دسترسی اقتصادی، سلامت و پایداری؛ چهار مؤلفه امنیت غذایی است و تولیدات شیلاتی ما در دسترسی اقتصادی با چالشهای جدی مواجهاند که برای رفع آن باید ارزانسازی این محصولات در دستور کار قرار گیرد و بدیهی است که ارزانسازی با بکارگیری علم و فناوری قابل تحقق است.