سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1399-02-01 / 10:45:00

بیماری کرونا اضطراب زا است

    فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، بیماری کووید ۱۹ را فی نفسه اضطراب زا خواند و گفت: بهترین همراهی این است که به هر دلیلی به تنش زدایی بیماران کمک شود. […]

بیماری کرونا اضطراب زا است

 علیرضا زالی، در بازدید از قرارگاه جهادگران سلامت حضرت نرجس خاتون (س)، ضمن تشکر از تلاش‌های صورت گرفته توسط این قرارگاه، عنوان کرد: این تشکیلات از متن مردم برخاسته و شاید چیزی که موجب جذابیت و توسعه و گسترش این کار شده، همین ماهیت مردمی بودن آن است. خوشبختانه این اقدام به صورت فزاینده رو به گسترش و تعداد جهادگران رو به افزایش است. همچنین سعی شده است شکل گیری امور بر مبنای مسئله محوری باشد.

وی با اشاره به اینکه تلاش‌ها در این قرارگاه به تدریج سیستماتیک و منظم و موجب افزایش بهره وری شده و به خوبی به نیازهای واقعی پرداخته است، ادامه داد: سعی شده در مجموعه اقدامات این قرارگاه حوزه اختیارات به گونه‌ای باشد هم برای افراد مشکل ایجاد نکند و هم به وظایف جاری بخش‌های درمانی آسیب وارد نشود و این تفکیک فعالیت‌ها بسیار کمک کننده بوده است.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، تصریح کرد: در حالت عادی گاهی بیماران بستری بخش زیادی از خدمات حمایتی و حتی روانی را از همراه خود دریافت می‌کنند. با توجه به خستگی و فرسودگی نیروهای تخصصی بر اثر انجام حجم بالای وظایف خود در قالب پزشک و پرستار، مشارکت همراهان در سال‌های اخیر تثبیت شده است.

زالی، بیماری کرونا را فی نفسه اضطراب زا خواند و گفت: بهترین همراهی این است که به هر دلیلی به تنش زدایی بیماران کمک شود. بی تردید این حس مودت، همراهی و همدلی کمک می‌کند فرآیندهای درمانی هم با موفقیت انجام شود.

وی افزود: گاهی نقش این امور از پروتکل‌های درمانی کمتر نیست. همچنین در این مسیر ارتباط با خانواده‌ها نیز به خوبی شناسایی شده و مورد غفلت واقع نشده است.

زالی، ضمن تاکید بر وجود ممنوعیت‌های ارتباطی برای بیماران کرونایی در مراکز درمانی، اظهار کرد: در این بیماری عفونی ارتباط تعاملی قطع می‌شود و بیمار علاقه مند است خانواده را از حال خود مطلع کند و در مقابل نیز خانواده‌ها تمایل دارند از حالت مبهم بی اطلاعی از حال بیمارشان خارج شوند. این قرارگاه در آرامش خانواده‌ها نیز نقش پررنگی را ایفا کرده است.

وی با اشاره به لزوم توجه به همکاران پزشک و پرستار در بخش‌های درمانی به دلیل پیچیدگی وظایف در این بحران، ادامه داد: مراقبت روانی این همکاران نیز به انگیزش آنها کمک می‌کند. خوشبختانه این اقدامات نشاط آفرین و فرح بخش موجب شد نیروهای بهداشتی و درمانی با نیروی مضاعفی کار را ادامه دهند.

زالی بیان کرد: مهمترین بخشی که به استمرار فعالیت قرارگاه کمک کرد، گزینش و آموزش درست نیروی انسانی بود، چراکه موجب شد این کار هدفمند و در چارچوب پروتکل‌ها صورت گیرد. از طرفی بیمارستان محیط تخصصی پیچیده و درمانی است و هر فردی قبل از ورود به این محیط نیاز به آموزش دارد.

به گفته فرمانده ستاد مقابله به بیماری کرونا در کلانشهر تهران، در کنار همه تلخی‌های این بحران، شاهد یک همبستگی اجتماعی و جنبش درون زای مردمی هستیم.

وی نحوه استمرار این اقدام از نظر نیروی انسانی و انجام امور خلاقانه را بسیار مطلوب خواند و افزود: اکنون یک لشکر آماده و خوش فکر که آموزش‌های لازم را نیز دیده اند، برای آینده نظام سلامت می‌تواند قوت قلبی باشد. در سال‌های اخیر اینگونه تجربه سیستماتیک در نظام بهداشتی و درمانی نداشتیم. همچنین نیروهای انسانی قرارگاه در سال‌های آینده می‌توانند در قالب همیار سلامت وارد مجموعه بهداشتی درمانی شوند.

زالی در پایان بر لزوم تداوم اقدامات قرارگاه جهادگران سلامت حضرت نرجس خاتون (س) بعد از فروکش کردن بحران کرونا تاکید کرد و افزود: طبیعی است بعد از این بحران با مشکلات اقتصادی و اجتماعی بیماران بهبودیافته، اقشار آسیب پذیر و خانواده متوفیان رو به رو خواهیم بود. اقدامات جهادی قرارگاه می‌تواند در این موضوع هم توسعه پیدا کند.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری