سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1399-03-16 / 12:38:00

«عین الاسد» درس عبرتی برای آمریکا شد

    سفیر اسبق ایران در نروژ گفت: آمریکایی‌ها بعد از حمله موشکی به «عین الاسد» متوجه شدند که ایران هر اقدام خصمانه‌ای که علیه منافع او انجام شود را بلافاصله پاسخ می‌دهد. […]

«عین الاسد» درس عبرتی برای آمریکا شد

عبدالرضا فرجی‌راد سفیر اسبق ایران در نروژ و مجارستان  ، در مورد اعزام نفت‌کش‌های حامل سوخت ایران به ونزوئلا، گفت: آمریکا از این قبیل اشتباهات سیاسی و تهدیدات در سال‌های اخیر و به ویژه بعد از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» بسیار زیاده انجام داده‌اند.

وی افزود: این موضوع بدین معنی است که این قبیل اقدامات و تهدیدات و در نهایت عملی نشدن آن، سبب می‌شود که به قدرت آمریکا در جهان لطمه وارد کرده و از همین رو بود که «جوزپ بورل» رئیس کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که در حال حاضر ما شاهد افول قدرت آمریکا هستیم.

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: من پیش‌تر و در زمانی که نفت‌کش‌های ایرانی وارد اقیانوس اطلس نشده بودند هم معتقد بودم و هم مطرح کردم که آمریکایی‌ها علیه نفت‌کش‌های ایرانی اقدامی انجام نخواهند داد. دلیل آن هم اتفاقاتی بود که در حوزه خلیج فارس و بعد از به شهادت رسیدن سردار سلیمانی و پاسخ شدید ایران در حمله موشکی به عین الاسد، رخ داد.

فرجی‌راد افزود: آمریکایی‌ها بعد از حمله موشکی به «عین الاسد» متوجه شدند که ایران هر اقدام خصمانه‌ای که علیه منافع او انجام شود را بلافاصله و به صورت قاطعانه پاسخ می‌دهد. به ویژه در قبال ناوگان نفت‌کش ایرانی نیز آمریکا پیش از این شاهد پاسخ قاطع ایران به انگلیسی‌ها در زمانی که نفت‌کش کشورمان در جبل طارق متوقف شد و در مقابل ایران نیز در حوالی بندر جاسک کشتی انگلیسی را توقیف کرد، بودند.

وی تاکید کرد: از همان ابتدا هم مشخص بود که تهدیدات آمریکا تنها اقدامی برای ترساندن ایران بوده تا این کشتی‌ها به سمت ونزوئلا حرکت نکنند. اگر آمریکا تصمیم می‌گرفت جلوی حرکت این نفت‌کش‌ها را بگیرد، با عکس العمل متقابل ایران مواجه می‌شد. ایران نیز پیش از این تهدید کرده بود که اقدام آمریکا را بی‌پاسخ نمی‌گذارد.

این دیپلمات اسبق کشورمان با اشاره به وضعیت بغرنج سیاسی حاکم در آمریکا به دلیل شیوع کرونا در این کشور که منجر به تلفات بالا و بحران اقتصادی در این کشور شده است، اضافه کرد: «دونالد ترامپ» با توجه به بحرانی که در آمریکا با آن روبرو بوده و در نظرسنجی‌ها از جو بایدن نامزد دموکرات‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری سال جاری ایالات متحده عقب افتاده است، در صورت مواجه با ایران ضرر بسیاری می‌کرد.

فرجی‌راد تصریح کرد: شواهد نشان می‌دهد کسانی مثل «مایک پمپئو» ترامپ را تحریک کرده بودند، ولی خود وی چنین ریسکی را نکرد. دونالد ترامپ و به طور کلی آمریکایی‌ها می‌دانستند درگیری با ایران به نفع آنها نیست و از همین رو بود که از آن پرهیز کردند.

وی تاکید کرد: عدم واکنش در قبال اقدامات ایران به رغم تهدیدات مکرر، به‌عنوان یک ضعف سیاسی تعبیر شد و ضربه به حیثیت آمریکا بود و در نهایت موضع ونزوئلا را نیز تقویت کرد.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری