سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1399-07-26 / 04:47:00

رئیس انجمن ایمونولوژی و آلرژی ایران: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا

    رئیس انجمن ایمونولوژی و آلرژی ایران، با اشاره به جو التهابی موجود مبنی بر دریافت واکسن آنفلوانزا، گفت: واکسن آنفلوانزا حداکثر ۶۰ درصد ایمنی ایجاد می کند. […]

رئیس انجمن ایمونولوژی و آلرژی ایران: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا

 محمد وجگانی، با اشاره به اینکه گاهی اوقات برخی از سویه های ویروس آنفلوانزا سبب مخاطرات جهانی می‌شود، اظهار کرد: گاهی اوقات نیز تغییراتی در آنتی ژن‌های این ویروس مشاهده شده که از آخرین ویروس‌های مخاطره آمیز برای جوامع واکسن تهیه می‌شود.

وی افزود: با شروع فصل سرما و افزایش احتمال ابتلاء به بیماری‌های تنفسی و بیماری‌های عفونی و ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا، تجویز این واکسن توصیه می‌شود.

استاد ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص میزان ایمنی واکسن آنفلوانزا بیان کرد: این واکسن توسط شرکت‌ها و کشورهای مختلف تهیه می‌شود که بین ۲۹ تا حداکثر ۶۰ درصد ایمنی ایجاد می‌کند یعنی در بهترین شرایط ۴۰ درصد افرادی که واکسن دریافت می‌کنند، ایمن نمی‌شوند.

وجگانی در پاسخ به این سوال که بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوانزا چه موقع است، گفت: مهرماه زمان مناسبی برای تزریق واکسن است یعنی از اواخر شهریور تا اواسط آبان بهترین زمان تجویز و تزریق واکسن است. همچنین اغلب این واکسن به شکل تزریقی مورد استفاده قرار می‌گیرد که زیر جلد تزریق شده و نوع استنشاقی و اسپری آن هم وجود دارد که واکسن ضعیف شده بوده و استفاده از آنها با یکدیگر متفاوت است.

این متخصص ایمونولوژی درباره گروه‌هایی که در اولویت دریافت این واکسن قرار دارند، تصریح کرد: کادر درمان بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، مادران باردار، افراد بالای ۶۵ سال که بیماری زمینه‌ای دارند؛ افراد دیالیزی، پیوند کلیه، مبتلایان به تالاسمی ماژور، افرادی که مبتلا به سیروز کبدی بوده یا پیوند کبد داشته‌اند و افرادی که سرطان و تومور داشته و سیستم ایمنی آنها ضعیف شده و دچار بدخیمی هستند؛ باید تحت تجویز و استفاده این واکسن قرار گیرند.

وی با اشاره به اینکه در شرایط بحرانی کرونا، افراد جامعه گرایش شدید و فوق العاده ای به مصرف این واکسن نشان می‌دهند؛ خاطرنشان کرد: این تقاضا نیاز به واکسن را به چند ده برابر رسانده بطوری که امروز تقاضاها بالغ بر ۱۷ میلیون دوز شده است که علمی و قابل برنامه ریزی نبوده و مبانی پزشکی آن را حمایت نمی‌کند.

وجگانی ادامه داد: مصرف این واکسن برای برخی افراد مانند کودکان زیر ۶ ماه، افراد مبتلا به آلرژی و افراد مبتلا به سندرم‌های مختلف ممنوع است.

رئیس انجمن ایمونولوژی و آلرژی ایران با اشاره به سو برداشت‌هایی که در مورد ایمنی واکسن آنفلوانزا در برابر کرونا وجود دارد، اظهار کرد: تا کنون گزارشی مبنی بر اینکه واکسن آنفلوانزا در مقابل کرونا ایمنی ایجاد کند؛ وجود نداشته و به طور کلی ارتباطی بین این دو ویروس مشاهده نشده است.

وی افزود: این واکسن قدرت ایمنی و حفاظتش حدود ۶ ماه بوده و هر ۲۸ روز از قدرت ایمنی آن کاسته می‌شود، لذا بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلاء به آنفلوانزا و همزمانی آن با کرونا رعایت پروتکل‌های بهداشتی؛ ماسک زدن و فاصله گذاری اجتماعی است.

وجگانی ادامه داد: هرقدر در ارتباط با کرونا سیستم ایمنی را آرام نگه داشته و از بروز واکنش‌های التهابی جلوگیری کنیم، به طور حتم به سلامت افراد کمک بیشتری کرده‌ایم. همچنین با رعایت پروتکل‌های بهداشتی نه تنها از ابتلاء به کرونا جلوگیری کرده و در کاهش موارد ابتلاء گام برداشته‌ایم بلکه از بروز آنفلوانزا هم پیشگیری خواهد شد.

استاد ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، یادآور شد: استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی مهم‌ترین راهکار برای جلوگیری از انتقال عفونت‌های تنفسی است و اگر با هدف جلوگیری از انتقال کرونا این موارد را رعایت کنیم، در کاهش موارد ابتلاء به آنفلوانزا هم موفق خواهیم بود.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری