سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1400-08-02 / 19:35:00

سینمای ایران نیاز به «بازسازی انقلابی» دارد

    محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی تأکید کرد پس از چهار دهه سینمای ایران به نوسازی، بازسازی انقلابی، جوان‌سازی و تحول نیاز دارد. […]

سینمای ایران نیاز به «بازسازی انقلابی» دارد

محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران که امشب یکشنبه ۲ آبان‌ماه در مجموعه ایران‌مال برگزار شد، در سخنانی ضمن تبریک میلاد پیامبر اسلام (ص) و امام صادق (ع) گفت: جشنواره فیلم کوتاه دستاورد ارزشمندی است که حاصل تلاش عزیزان بسیاری در سال‌های متمادی گذشته است. از این رو، وظیفه خودم می‌دانم از همه آنانی که در رشد و بالندگی نهال سینمای جوان دستی بر آتش داشته‌اند قدردانی نمایم. همچنین از مسئولان و دست‌اندرکاران این دوره جشنواره سپاسگزاری می‌کنم. همچنین از سفرا، رایزنان فرهنگی و فیلمسازان کشورهای مختلف که در این رویداد سینمایی حضور یافته‌اند متشکرم.

وی افزود: از هیات‌های انتخاب و داوری و از همه فیلمسازان و جوانان خلاق و هنرمند هم تشکر می‌کنم. چه آن‌هایی که آثارشان در جشنواره حضور داشت و چه فیلمسازانی که به دلیل شاخص‌های جشنواره و سلایق گروه‌های انتخاب، در بخش مسابقه نبودند. از سال‌های دور به یاد دارم که جشنواره فیلم کوتاه تهران همیشه با جنب و جوش و شور و هیجان خاصی برگزار می‌شده و همچنان هم، ادامه دارد. همین شور و حرارت و اعتراض‌ها و مطالبه‌ها باعث می‌شود که جنس این جشنواره متفاوت از سایر جشنواره‌ها باشد. پرسشگری و مطالبه گری مسیر را برای پویایی و بالندگی سینما هموارتر می‌کند. اعتقاد دارم اینجا، آینده سینمای ایران رقم می‌خورد و بستر رویش استعدادهای جدید است. پس از چهار دهه سینمای ایران به نوسازی، بازسازی انقلابی، جوان سازی و تحول نیاز دارد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: الزامات و مقتضیات جامعه امروز «هنر - صنعت سینما» را دستخوش تغییر کرده است و به موازات این تغییر، باید نسل‌های جدید با ظرفیت، بینش، بصیرت تازه و تجربه‌های نو از راه برسند و با تکیه بر میراث گذشتگان پیشتاز و پیشران جریانات تازه شوند. بدون شک، سینمای جوان خاستگاه جریان شناسی و جریان سازی نوین سینماست.

هنوز در تصویرسازی فرهنگ جهانی سهم و مشارکتی نداریم

وی افزود: تاکنون، سینمای ایران و به طور ویژه، «فیلم‌های کوتاه ایرانی» در جشنواره‌های جهانی افتخاراتی را کسب کرده‌اند و همه ساله از افتخارات این سینما بارها می‌شنویم. این اتفاق خوبی است. ولی معتقدم نیاز به تغییر نگرش و الگو در عرصه فرهنگ جهانی داریم. ما به استراتژی جدیدی در سینما نیاز داریم. سهم سینمای ایران در چشم‌انداز فرهنگ جهانی کجاست؟ اینک، در «عصر تصویر جهان» زندگی می‌کنیم؛ به میزانی که «تصویر خودمان» را بسازیم سهمی در سیطره فرهنگی و سینمای جهان خواهیم داشت. با همه جهش‌های گاه به گاه؛ باورم این است که هنوز در تصویرسازی فرهنگ جهانی سهم و مشارکتی نداریم.

خزاعی بیان کرد: متاسفانه به‌رغم فرهنگ غنی، ادبیات با شکوه، تاریخ پر افتخار و نیروی انسانی عظیم و.... ما از طریق تصاویر و فیلم‌هایمان فقط، نمایشی مردم شناختی صرف برای غرب بوده‌ایم. نتوانسته‌ایم این همه غنای فرهنگی، ارزش‌های اخلاقی، اسطوره‌ها و قهرمانان ملی‌مان را به جهان معرفی کنیم. سینمای ما امروز به دیپلماسی عمومی برای ارائه تصویری واقعی‌تر به جهان نیاز دارد. زمان برای یک انقلاب سینمایی فرا رسیده است. در گام دوم انقلاب نقشه راه‌مان این باشد که در سینما علاوه بر «تکنیک» به «محتوا» بیندیشیم. شما عزیزان آگاهید که سینما دیگر، صرفاً، ابزار سرگرمی نیست بلکه فضای «اندیشه‌ورزی» است.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری