سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1400-08-26 / 07:00:00

مطالعات نشان می دهد: ادویه ها در کاهش فشارخون موثرند

    فشار خون بالا خطر بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد که هر دو از علل اصلی مرگ و میر هستند. […]

مطالعات نشان می دهد: ادویه ها در کاهش فشارخون موثرند

به نقل از مدیکال نیوز تودی، توصیه‌های تغذیه‌ای در مورد چگونگی کاهش فشار خون اغلب شامل استفاده از گیاهان و ادویه‌ها به جای نمک برای طعم دادن به وعده‌های غذایی است. با این حال، کارشناسان اطلاعات کمی در مورد فواید گیاهان و ادویه جات برای سلامتی دارند.

نتایج مطالعه اخیر نشان می‌دهد که رژیم غذایی غنی از گیاهان و ادویه‌ها ممکن است فشار خون را در افراد در معرض خطر بیماری قلبی عروقی کاهش دهد.

فشار خون درمان نشده خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی مانند حمله قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی، بیماری کلیوی، از دست دادن بینایی و آسیب به رگ‌های خونی را افزایش می‌دهد.

محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا اخیراً تأثیر مصرف طولانی‌مدت گیاهان و ادویه‌ها بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی را بررسی کردند.

آنها دریافتند که میزان بالاتری از گیاهان و ادویه‌ها در غذا باعث کاهش فشار خون ۲۴ ساعته می‌شود.

«پنی کریس اترتون»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما از قبل در مورد اثرات بسیاری از فاکتورهای سبک زندگی، به ویژه عوامل رژیم غذایی، که می‌توانند فشار خون را افزایش دهند مانند سدیم، الکل، و کافئین، و سایر عواملی که می‌توانند فشار خون را کاهش دهند، مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم، کاهش وزن، فعالیت بدنی و برخی ویتامین‌ها، از جمله فولات و ویتامین D در صورت مصرف کم، می‌دانستیم. اما اثرات کاهش فشار خون از طریق گیاهان و ادویه‌ها جدید است.»

در مجموع ۷۱ شرکت کننده ۳۰ تا ۷۵ ساله در این مطالعه حضور داشتند. همه شرکت کنندگان یک یا چند عامل خطر برای بیماری قلبی عروقی داشتند و دارای اضافه وزن یا چاقی بودند.

سپس محققان به طور تصادفی شرکت کنندگان را در یکی از سه گروه قرار دادند. هر گروه از یکی از سه رژیم غذایی پیروی می‌کرد: رژیم غذایی کم ادویه، رژیم غذایی با ادویه متوسط، یا رژیم غذایی پر ادویه. این رژیم‌ها به ترتیب شامل مصرف روزانه ۰.۵ گرم، ۳.۳ گرم و ۶.۶ گرم گیاهان و ادویه جات بودند. گیاهان و ادویه‌ها شامل دارچین، زردچوبه و پونه کوهی بود.

شرکت کنندگان به مدت ۴ هفته رژیم غذایی خود را دنبال کردند و در این بین ۲ هفته استراحت داشتند. در پایان هر دوره رژیم غذایی، شرکت کنندگان در معرض ارزیابی‌های بعدی قرار گرفتند.

این مطالعه نشان داد که رژیم غذایی پر ادویه در مقایسه با رژیم غذایی با ادویه متوسط و کم ادویه، باعث بهبود فشار خون ۲۴ ساعته می‌شود.

محققان هیچ تأثیری از رژیم‌های غذایی بر کلسترول بد، نشانگرهای قند خون، عملکرد عروقی یا استرس اکسایشی مشاهده نکردند.

محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری