سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1399-01-29 / 12:46:00

پیش زمینه شهر هوشمند مدیریت یکپارچه شهری است

    رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای اسلامی شهر تهران در نشست فضای مجازی به نقش مهم هوشمندسازی در توسعه و مدیریت شهری تاکید کرد. […]

پیش زمینه شهر هوشمند مدیریت یکپارچه شهری است

مجید فراهانی رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در برنامه زنده اینستاگرامی با اشاره به سیر تکامل شهر هوشمند و تأثیر آن بر روند کرونا گفت: کرونا ما را وارد شرایطی کرد که سبک‌های زندگی را تغییر داد. دنیای امروز به دنیای قبل از کرونا و دنیای بعد از کرونا تبدیل شده است.

فراهانی تصریح کرد: کرونا سبب شده تا مسئله عمیقی رخ دهد و این مسئله روی همه انسان‌ها اثر داشته است.

وی افزود: تغییر و اتفاقی که رخ داده برای همه دنیا و انسان‌ها است و بر اثر چشم انداز تا دو سال درگیر خواهیم بود و بحران چند ماهه نیست.

عضو شورای شهر تهران گفت: تفاوت اصلی که کرونا ایجاد کرده این است که به مردم می‌گوئیم در خانه بمانید و از راه دور با هم ارتباط داشته باشید.

فراهانی با بیان اینکه ارتباط از راه دور باید انجام شود اظهار کرد: با این اقدام به فضای فناوری پا گذاشته ایم. مردم در شرایط جدید باید تفریح و سرگرمی، آموزش، صله رحم و… داشته باشند و این کارها در شرایط جدید تعریف دیگری دارد.

عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: باید از روش‌های جدید در فضای کنونی استفاده کرد. مهم‌ترین قاعده بازار بحث تقاضا است و در حال حاضر تقاضا این است که چگونه می‌توان عرصه‌های مختلف زندگی را تأمین کنیم و نیازها را برآورده سازیم.

به گفته او پس از بحران کرونا در تمامی حوزه فناوری اطلاعات رشد عجیبی رخ داده است.

رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در روزهای اولیه کرونا سایت‌های مختلف رشد خوبی داشته اند، افزود: باید بپذیریم زندگی ما عوض شده و به روش گذشته دیگر نمی‌توانیم زندگی کنیم و این امر از فرصت‌های کرونا است. از این رو چهارچوب شهر هوشمند در دنیا توسعه پیدا کرده است.

او خاطر نشان کرد: مسئله ما این است که با توجه به وضعیت کنونی کجا ایستاده ایم و چه فاصله‌ای با نقاط ایده آل داریم. در شهرداری تهران مشکلات جدی وجود دارد. بسیاری از خدماتی که شهروندان می‌توانند به صورت آنلاین داشته باشند و در شهرهای دنیا آنلاین دریافت کنند در اینجا رخ نمی‌دهد. به عنوان مثال در حوزه شهرسازی وقتی کسی پروانه می‌خواهد چرا باید به شهرداری مراجعه کند؟ در همه جا دنیا این فعالیت‌ها را از پشت سیستم انجام می‌دهد. در فروشگاه شهروند هم هنوز فروش محصولات به صورت آنلاین ضعیف است و مسیر طولانی دارد.

فراهانی با اشاره به شهرهای موفق دنیا در حوزه هوشمند سازی گفت: در ۱۰ شهر اول دنیا در بحث هوشمندسازی سه شهر آسیایی است و ۶ شهر هندوستان در ۵۰ شهر اول دنیا هستند. در برخی نقاط دنیا همه وسایل را می‌توان آنلاین دریافت کرد و جمع آوری هوشمند زباله در بسیاری فضاها انجام می‌شود و ما فاصله جدی با نقاط دیگر دنیا داریم.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران بیان کرد: مهم‌ترین چالش‌های ما مسئله فقدان شهر هوشمند در مدیریت واحد شهری است و از جمله الزامات شهر هوشمند این است که مدیریت واحد بر اداره شهر حاکم باشد. در شهرهای مدرن دنیا شهرداری‌ها تمام ابزار مدیریتی از جمله راهنمایی رانندگی، آب، برق، گاز و آموزش و پرورش و… را در اختیار دارند. اما در اینجا سازمان ترافیک شهر تهران برای گرفتن کوچک‌ترین اطلاعات از راهنمایی رانندگی با چالش مواجه است و گرفتن آمار وقت زیادی از شهرداری می‌گیرد.

فراهانی ادامه داد: به عنوان مثال بهره برداری از فیبر نوری که شهرداری آن را گسترش داده و استفاده از این زیر ساخت نیازمند همکاری همه ارگان‌ها است.

او تاکید کرد: معیار رسیدن به شهر هوشمند زیر ساخت‌های نرم افزاری و سخت افزاری است. فیلتر بودن برخی سایت‌ها وشبکه های اجتماعی تأثیر بر شهر هوشمند دارد و اثر منفی می‌گذارد. برخی زیر ساخت‌ها مانند سرعت اینترنت نیز در این فرآیند اهمیت زیادی دارد.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به پروژه‌های هوشمند سازی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین ابزارهای مدیریت کرونا مسئله هوشمند سازی است و بدین ترتیب باید پیش برویم. دولت باید اجازه بدهد بخش خصوصی فعالیت کند. تجربه جهانی نشان می‌دهد هر کجا دولت‌ها کنار رفته و تصدی گری نمی‌کند و فعالیت‌ها را به بخش خصوصی و استارت آپ و مردم واگذار می‌کند توسعه راحت تر و در زمان کمتر میسر می‌شود.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران افزود: متأسفانه پس از سال ۷۷ که شوراها شکل گرفته و علی رغم تأکیدات انجام شده اتفاقاتی برای مدیریت یکپارچه رخ نداده چرا که دولت‌ها علاقمند هستند تا همه امور را در اختیار خود قرار بدهند.

او با اشاره به عدم هماهنگی صدا و سیما با وزارت ارتباطات در بحث پهنای باند گفت: تصور صدا و سیما این است که اختیارات خود را از دست می‌دهد. در دولت هم اینگونه است. نمی‌دانیم دولت چگونه می‌خواهد از توان بخش خصوصی در شهر هوشمند استفاده کند؟

فراهانی با اشاره به بحران کمبود اقلام بهداشتی در ماه‌های اول بحران کرونا بیان کرد: تمامی گروه‌های مردمی و شورایاران در ۳۰۰ محله شهر تهران و سازمان‌های مردم نهاد وارد صحنه شدند و ماسک تولید کردند. ضدعفونی کردن معابر توسط مردم انجام شد و اگر اراده مردمی نبود مشکلات بیشتری داشتیم.

عضو شورای شهر تهران گفت: کلید مسئله این است که به نقش تسهیلگری روی بیاورد و نقش‌های تصدی گرا را رها کنیم تا به بنگاه‌های مردمی واگذار شود.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران افزود: در فضای کرونایی اتفاق جدی رخ داده است که این اتفاق ایزوله شدن کشورها به صورت فیزیکی از یکدیگر است. مرزهای کشورهایی که به سمت جهانی شدن پیش می‌رفت متوقف شد اما این روزها جهانی شدن الکترونیکی را شاهد هستیم.

فراهانی ادامه داد: شرکت‌های مختلف همه آزمون‌ها را آنلاین برگزار می‌کنند و این اتفاق خاص این دوران است.

او با اشاره به اینکه نباید تحریم‌ها از نظر الکترونیکی روی ما اثر بگذارد، گفت: باید تجربه موفق کشورهای هوشمند را در دستور کار قرار بدهیم. در حوزه مدیریت شهری به سمت کمیته هوشمندسازی رفتیم و هر آنچه در شهرداری اتفاق می‌افتد را منتشر می‌کنیم اما این کافی نیست ما باید از تجربیات روز دنیا استفاده کنیم.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری