سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1399-06-03 / 13:17:00

سی و چهارمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش برگزار می شود

    معاون حقوقی و امور مجلس آموزش و پرورش گفت: سی و چهارمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش مناطق کشور برای اعتماد سازی بیشتر در راستای شروع سال جدید در ۱۱ و ۱۲ شهریور برگزار می شود. […]

سی و چهارمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش برگزار می شود

نشست خبری قاسم احمدی لاشکی معاون حقوقی و امور مجلس و رئیس ستاد سی و چهارمین اجلاس رئسای آموزش و پرورش مناطق کشور ظهر امروز به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

احمدی لاشکی در ابتدای این نشست با تسلیت ایام سوگواری محرم گفت: سی و چهارمین اجلاس مدیران و رئسای آموزش و پرورش مناطق کشور برای اعتماد سازی بیشتر در راستای شروع سال جدید در ۱۱ و ۱۲ شهریور برگزار می شود. همین جا یادی کنیم از شهدای دولت و بنیان گذار این حرکت اثرگذار شخص شهید رجایی بودند که در ایام نخست وزیری در سال ۱۳۵۹ همزمان سرپرستی وزارت آموزش و پرورش بودند این کار را انجام دادند با این نگاه که همه کشور در یک جا جمع شوند و نگاه ها به هم نزدیک شود و فاصله صف و ستاد را به حداقل برساند.

وی ادامه داد: آنچه امروز مدنظر است تفاوت اجلاس سی و چهارم است. در اجلاس های گذشته همه به صورت حضوری در مرکز کشور برپا می شد. کرونا تغییرات جدی در حوزه آموزش و پرورش داد و همه جهان دنبال تدابیر آموزش به شیوه های جدید هستند. ما آموزش مجازی را در پیش داریم و اجلاس ما نیز به صورت مجازی برگزار می شود. مستقیم با ۳۲ مرکز استانی از ستاد تماس گرفته خواهد شد. در هر مرکز رئسای شهرستانی را داریم و هر استانی که زیر ۲۰ نفر رئسا دارند می توانند یک مکان را در مرکز استان تهیه کنند تا آنجا جمع شوند و اگر مثلاً ۵۰ رئیس منطقه بود باید دو سالن را تهیه کنند.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت: در این اجلاس دو روزه از متولیان و مسئولان چون آقایان دکتر نوبخت، اردکانیان، رحمانی فضلی، انصاری و … خواستیم مستقیم با مدیران استانی صحبت کنند. محورهای برگزاری این دوره از اجلاس فناوری های نوین، استمرار یادگیری، تربیت تمام ساحتی، حمایت از معلمان، دانش آموزان و خانواده ها در سال تحصیلی آینده، عدالت آموزشی در زیست بوم جدید، اقتصاد آموزش و پرورش و تحول در بهره برداری از منابع و … است.

احمدی لاشکی اظهار کرد: اگر قرار است کرونا موجب شود آموزش در سه سناریو دنبال شود؛ ما تربیت تمام ساحتی را بر مبنای سندتحول نیز در نظر گرفته ایم. تهیه ابزار و ادوات لازم در دست پیگیری و انجام است و امیدواریم با کمک خیرین بتوانیم تا حدودی این نیاز را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه برای اولین بار پیش از شروع سال جدید معاونین به تمام ۳۲ نقطه کشور سرکشی کردند تا نقاط ضعف و قوت آموزشی با توجه به شیوع کرونا بررسی شود، گفت: معاونین به استان ها سرکشی کردند و وضعیت را بررسی کرده اند و به دنبال رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط مثبت هستیم. همه نقاط قرمز نیست. سه سناریو را آموزش و پرورش درنظر گرفته است. در وضعیت سفید مشکلی برای حضور دانش آموزان نیست و باید با رعایت پروتکل های بهداشتی به مدرسه بروند. در شرایط قرمز هم مدرسه غیرحضوری است اما نگرانی ما در وضعیت زرد است که چطور دانش آموزان تقسیم بندی شوند، فاصله و تعداد آنها چگونه باشد. در مناطق روستایی و عشایری نیز بیشتر وضعیت سفید است و ما از تمام امکانات برای گسترش عدالت آموزشی استفاده می کنیم. آموزش های تلویزیونی و ارسال درسنامه ها انجام می شود.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت اردوگاه باهنر نیز گفت: در سال ۱۳۹۳ به جهت حل بخشی از مشکلات مالی اردوگاه شهید باهنر با ۴,۰۰۰ میلیارد تومان به صورت تضامنی واگذار شد. کارها با تاکید وزیر آموزش و پرورش با جدیت تمام دارد پیش می رود و پیگیری ها در حال انجام است و مبالغ در حال پرداخت است و یک قسط آن باقی مانده است و آقای نوبخت اعلام کردند به زودی رقم قسط آخر را هم پرداخت می کنند. قلب آموزش و پرورش اردوگاه شهید باهنر است.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش درباره تمایل برخی خانواده به عدم فرستادن فرزندانشان به مدرسه اظهار کرد: تا قبل از ۱۵ شهریور در پی اعتمادسازی هستیم. هرچند همه می دانیم که سال تحصیلی سختی را پیش رو داریم. اما به نظر می رسد این اعتمادسازی در حال شکل گیری است. در آزمون سمپاد ۴۸ درصد داوطلبان شرکت نکردند و در کنکور دکترا و ارشد ۱۰ تا ۱۵ درصد حاضر نبودند و در کنکور سراسری ۱۰ درصد غایب بودند و همین نشان می دهد که رفته رفته اعتمادها در حال شکل گیری است. اما به خانواده ها این اطمینان را می دهیم که ما اولین روز مدارس اول خودمان فرزندانمان را به مدرسه می فرستیم. آنچه برایمان مهم است رعایت پروتکل های بهداشتی است که ستاد مبارزه با کرونا اعلام می کند.

اگر کلاس اولی ها ثبت نام نکنند تخلف است

احمدی لاشکی درباره اینکه آیا اگر والدین فرزندانشان را به مدرسه نفرستند مشکلی برایشان پیش می آید، بیان کرد: ما بر اساس آیین نامه و شیوه نامه ها عمل می کنیم. اگر روزهایی مدارس باز باشد طبق همان قانونی که بچه ها مجاز به غیبت هستند می توانند غیبت کنند. فصل الخطاب ما قانون است. اگر برای کلاس اول والدین فرزندانشان را ثبت نام نکنند تخلف است. ضمن اینکه اگر بچه ها پسر باشند برای نظام وظیفه دچار مشکل خواهند شد.

وی درباره تخصیص اینترنت رایگان و تهیه تبلت دانش آموزی نیز گفت: به دنبال آن هستیم کمک کنیم و تا حدودی پیش رفته است و نمایندگان مجلس هم دوست دارند کمک کنند. تحقق این اتفاق را رصد می کنیم.

تکلیفی استخدام نیروهای نهضتی و حق التدریس

احمدی لاشکی درباره آخرین وضعیت ساماندهی نیروی انسانی نیز اظهار کرد: نیروهای خرید خدمت، پیش دبستانی، آموزشیاران نهضت و.... به عنوان نیروی حق التدریس از ادوار گذشته با آموزش و پرورش همکاری می کنند. طبق آخرین استفساریه اردیبهشت ۹۹ تاکید شده که این گروه ها باید تعیین تکلیف شوند. نهضتی ها ۲۴ هزار نفر بودند که حدود ۲۳ هزار و ۷۰۰ نفر در آزمون اخیر شرکت کردند و حدود ۱۷ هزار نفر پذیرفته شده اند. اینها به انضمام نیروهای پیش دبستانی و شرکتی باید تا آخر سال ۱۴۰۰ راهی دانشگاه فرهنگیان شده و بعد استخدام شوند. برای امسال بیش از ۲۵ هزار ردیف استخدام برای این گروهها گرفته ایم. مشکل این است که در استفساریه اخیر، نکات شیوه نامه قبلی نیامده بود و دیروز وزیر پیگیری کرد که این موضوع بررسی شود و این سهمیه شامل هر چهار گروه بشود.

وی درباره آزمون استخدامی نیز اظهار کرد: دفترچه آزمون استخدامی ماده ۲۸ اساسنامه قرار است تا ۱۰ شهریور منتشر شود. ۲۷ هزار و ۳۰۰ مجوز برای این بخش داریم و آزمون یک ماه بعد از انتشار دفترچه برگزار می شود. ۲۰ هزار نفر دیگر نیز از طریق کنکور سراسری وارد دانشگاه فرهنگیان می شوند. اما طبق آنچه قانون به ما اجازه داد اعلام شده که در برخی نقاط دوردست می توان خرید خدمات انجام داد که تا ادوار گذشته آیین نامه مشخصی نداشت اما دیروز پیش نویس آن آماده شده که طبق آن حق و حقوق این معلم ها بر اساس قانون کار پرداخت می شود. این شیوه نامه به زودی ابلاغ خواهد شد که این گروه از معلمان هم نگرانی نداشته باشند.

آخرین وضعیت ساماندهی املاک آموزش و پرورش

وی درباره آخرین وضعیت ساماندهی املاک این وزارتخانه نیز تبیان کرد: از پروژه عقب هستیم. ۱۰۰ هزار و ۴۷۶ ملک داریم و داراترین وزارتخانه هستیم اما از آن سو وضع ساماندهی خوب نیست. بیش از ۵۲ درصد املاک سند ندارد و اغلب آنها را مردم هبه کرده اند. امسال به دنبال این هستیم نهضتی را داشته باشیم و با همکاری دستگاه های قضایی و دولتی مربوط از جمله وزارت راه، وزارت کشور و بنیاد مسکن اقداماتی را انجام دهیم. به مدیران کل هم ابلاغ کرده ایم. در برخی مراکز استان ها کارشناس حقوقی قوی نداریم که با معاون برنامه ریزی وزارتخانه هماهنگ کرده ایم آزمونی را برای جذب ۴۴۰ حقوقدان برگزار کنیم.

وی اعلام کرد که طبق آخرین آمارها تا کنون از هشت میلیون و ۲۷۸ هزار و ۱۳۱ نفر واجد شرایط ورود به کلاس اول، بیش از هشت میلیون و ۲۲۰ هزار نفر یعنی حدود ۹۹ درصد ثبت نام کرده اند.

لاشکی افزود: در مقطع متوسطه اول صد در صد ثبت نام کرده اند و نگرانی در این بخش نداریم. اما یک دغدغه ما متوسطه دوم است که تا این لحظه ۷۵.۱۵ درصد ثبت نام کرده اند. البته هنوز قبولی های شهریورماه و … باقی مانده اند و از ۱۵ تا ۲۰ شهریور نمراتشان نهایی خواهد شد و ثبت نام در این مقطع کمی به طول خواهد انجامید.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری